joi, 4 octombrie 2012

Oua umplute bufnita




Ingrediente:

10  oua mari, fierte si racite
1/2 cana maioneza
1 lingurita otet alb
1 lingurita mustar galben
1/2 linguriţă de sare
Boia de ardei pentru garnitură (opţional)
masline negre coapte
3 morcovi
24 frunze mici de spanac mici

Pasul 1: Ouale se taie  jumătate de lungime şi galbenusurile se pun intr-un bol mediu. Se adauga galbenusurile maioneză, oţet, muştar şi sare.Se amesteca pana se omogenizeaza. Pastrati 2 linguri de umplutura pentru a utiliza mai târziu în reţetă. Umpleti albusurile cu compozitia astfel obtinuta  Se decoreaza cu un shake de boia de ardei, dacă se doreşte.



Pasul 2: Pregătirea de frunze de spanac, prin taierea lor la jumătate cu foarfece de bucatarie . Felii de măsline  inele pentru ochi. Utilizaţi capete mai subtiri pentru a le face mai mici. Taie morcovii in jumatate pe lungime, apoi se taie în triunghiuri mici, pentru a pentru "ciocuri"


Pasul 3: Asamblarea. Puneti aripile de spanac primele. Apoi, adăugaţi ochii de măsline . Apoi se adaugă ciocul. Pune amestecul de gălbenuş de ou  Umple centrul inelelor de măsline, cu gălbenuş de ou prin conducte. Ultima, puneti maslinile mici pentru a completa ochii.

Niciun comentariu: