miercuri, 2 aprilie 2008

Dorada cu legume

(pentru 1 persoana)
Ingrediente:
- dorada regala 400g
- lamaie 1 buc
- rosii 120g
- spanac proaspat 200g
- cartofi noi 200g
- menta proaspata 10g
- busuioc proaspat 10g
- ulei de masline 50ml
- otet balsamic 5ml
- ustroi 1catel
- nucsoara macinata
- sare , piper

Mod de preparare:

Cartofii se spala, se curata, se taie in forma de butoiase si se fierb in apa cu sare.Spanacul se spala in trei ape si se soteaza cu ulei de masline, sare, piper si nucsoara macinata. Dorada se spala, se curata, se sareaza si se pipereaza cu ulei de masline si se pune in cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Marinada de rosii se prepara din rosii decojite taiate cubulete amestecate cu usturoiul tocat, busuioc taiat julien, ulei de masline. Pestele scos de la cuptor, se aseaza pe o farfurie si se serveste cu garnitura de cartofi fierti, spanac si marinata de rosii deasupra.
Se decoreaza cu lamaie si otet balsamic.

Niciun comentariu: