miercuri, 2 aprilie 2008

Rulada de biscuiti cu fructe confiate

Ingrediente:

- biscuiti 250g
- margarina 150g
- rahat 250g
- nuci uscate si maruntite 100g
- fructe confiate 150g
- rom 1 lingura
- zeama de la o lamaie
- coaja de la o lamaie
- cacao 3 linguri
- stafide 2 linguri
- gelatina(facultativ) 2 foi
- zahar pudra 2 linguri


Mod de preparare:

Foile de gelatina se topesc in 50ml apa calda la foc mic, se adauga rahhatul taiat in bucatele mici si se lasa la topit, dupa care se adauga cacao, nuca maruntita, fructele confiate, coaja de lamaie. Toate acestea se amesteca pana se obtine pana se obtinute o pasta moale in care se incorporeaza margarina; se ia de pe foc si se adauga biscuitii sfaramati si se omogenizeaza bine compozitia. Se intinde o hartie pergament se umezeste cu putina apa, iar pe acest pergament se toarna compozitia si se modeleaza sub forma de cilindru. Se pastreaza la rece timp de 12 ore dupa care se indeparteaza hartia pergament, se presara rulada cu zahar pudra si cacao.

Se serveste feliata fiind un excelent desert pentru zilele de post!

Niciun comentariu: